0
Posted November 1, 2014 by Nazmi Selmani in shendetesi
 
 

Zviceranët konsumojnë më së shumti çokollatë në Evropë

Loading...

Ne qoft se nuk ju hapet video Kliko Ketu WwW.Tvseriale.Ch0dKonsumi i çokollatës në pesë vjetët e fundit është rritur për 7 për qind. Shumica e çokollatës në Evropë është konsumuar në Zvicër, 12 kg për kokë banori në vit, ndërkohë që gjermanët hanë një mesatare vjetore prej 11.6 kg çokollatë.

Francezët janë klientët e pestë më të mëdhenj evropianë me 389 900 tonë çokollatë të konsumuar në vitin 2013, ose 6,64 kg për kokë banori.

Çokollata e zezë është shumë e popullarizuar për francezët dhe 30% të konsumit total të çokollatës së zezë shkon në Francë, ndërsa në BE norma e përgjithshme e çokollatës së zezë është vetëm 5%. Vetëm 80% e popullsisë franceze të paktën një herë në javë hanë çokollatë.

242 Shikime Gjithsejt 1 Shikime Sot

Reklama Juaj Ketu 6
Reklama Juaj Ketu 7