0
Posted March 18, 2015 by - in Kuriozitete
 
 

Këtë të premte 3 ngjarje të mëdha qiellore: Eklipsi, Superhëna dhe ekuinoksi i pranverës

Loading...

Ne qoft se nuk ju hapet video Kliko Ketu WwW.Tvseriale.ChTeksa eklipsi do të zhysë pjesën më të madhe të Europës duke përfshirë edhe Ballkanin në errësirë, këtë të premte pritet që të shohim edhe dy ngjarje të tjera të rralla, ndonëse më pak spektakolare: Superhëna dhe ekuinoksi i pranverës.

Superhëna ndodh kur hëna e plotë ose hëna e re i afrohet më shumë Tokës, gjë që e bën të duket më të madhe se sa normalisht. Dhe ekuinoksi i pranverës i referohet asaj kohe të vitit kur dita dhe nata kanë kohëzgjatje të barabartë.

Eklipsi diellor i referohet fenomenit ku dielli dhe hëna rreshtohen në një vijë të drejtë, kështu që kjo e dyta e fsheh të parin. Fenomenet nuk kanë lidhje me njëra tjetrën, por rrallë qëllon që të jenë në një ditë.

312 Shikime Gjithsejt 1 Shikime Sot

Reklama Juaj Ketu 6
Reklama Juaj Ketu 7